IoT Smart City

x IoT Smart City

Steden worden dankzij data slim. De samenkomst van ICT met de technologie van het Internet of Things (IoT) leidt naar een toekomst waarin de toenemende behoeften van inwoners van stedelijke gebieden beantwoord kunnen worden door het efficiënter inrichten van diensten.

Creëer toegevoegde waarde met veilige en schaalbare IoT-toepassingen

Toenemende drukte en bevolkingsgroei zet steden onder druk. Problemen als toenemende vervuiling, verkeersopstoppingen, ineffectief openbaar vervoer, druk op zorgvoorzieningen, schaarste van woningen en onveiligheid op straat liggen op de loer en zijn met traditionele maatregelen lastig op te lossen vanwege de groeiende omvang en de complexiteit.

Tegelijkertijd zijn steeds meer apparaten en sensoren op afstand te bedienen en uit te lezen. De onstuimige groei van het IoT schept voor partijen allerlei mogelijkheden om met deze verbonden apparatuur en de gegevens die deze punten opleveren nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Enkele voorbeelden: Deze IoT-oplossingen kunnen de leefbaarheid in stedelijke gebieden vergroten, nieuwe dienstverlening aan burgers mogelijk maken, de efficiency van het openbaar vervoer vergroten en bezoekersstromen in goede banen leiden.

Vooruitstrevende gemeenten zien steeds vaker in dat ICT-oplossingen niet op zichzelf staan. Met de juiste inrichting maken ze een schaalbaar netwerk mogelijk waarbij meerdere systemen met elkaar integreren. Het gaat om het maken van de juiste strategische keuzes. Sigmax biedt organisaties veelzijdige IoT-componenten die de mogelijkheden van zowel bestaande als nieuwe onderdelen van een bestaande infrastructuur benutten. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe toepassingen.

Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 58 vestigingen en een mobiele service zorgen de 350 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om een snelle service aan klanten landelijk mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met