Sigmax 20 jaar header

20 jaar Sigmax

Sinds 1998 brengt Sigmax professionals verder met slimme ICT en software oplossingen. Tijdens dit jubileumjaar besteden wij hier volop aandacht aan, zowel online als offline. Op deze pagina vind je de tijdlijn die onze hoogtepunten van de afgelopen 20 jaar laat zien.

Sigmax door de jaren heen

1998 – Oprichting Sigmax Systeembeheer

Sigmax wordt begin 1998 opgericht door Leo van den Ende en Walter Rijk en start als partner in systeembeheer voor middelgrote organisaties.

2001 – Oprichting Sigmax PDA Solutions

Sigmax PDA Solutions doet ruime ervaring op met het realiseren van PDA-oplossingen voor organisaties. Professionals beginnen hun PDA - de voorloper van de huidige smartphone - in die tijd te zien als mobiele alleskunner.

2002 – Oplevering ParkControl

ParkControl komt op de markt. Deze software vormt de basis voor het huidige CityControl. De eerste klant is de gemeente Haarlem. De business unit Law Enforcement is geboren.

2010 – Oprichting Sigmax Field Mobility

Na de overname van een aanbieder van mobiele oplossingen voor de fieldservice- en beveiligingsbranche lanceert Sigmax de nieuwe business unit Field Mobility, en de Field Mobility Suite; een nieuwe generatie van een mobiele oplossing voor service-en inspectie organisaties.

2011 – Timing

Na een grote fusie kiest Timing voor Sigmax bij de inrichting van een nieuwe ICT-infrastructuur. Sigmax wordt verantwoordelijk voor het volledig ICT-beheer van de landelijke uitzendorganisatie met 51 vestigingen.

2012 – Capitool 13

Sigmax betrekt een nieuw kantoorpand aan het Capitool 13 op Kennispark Twente. Het hagelnieuwe gebouw biedt de snel groter wordende organisatie ruimte om verder te groeien.

2014 – Introductie SequriX

Sigmax introduceert SequriX, een direct inzetbare mobiele oplossing voor beveiligingsbedrijven.

2014 – Mega-order Field Mobility

Sigmax tekent een overeenkomst met Geas Energiewacht, Kemkens en Energiewacht Group om de Field Mobility Suite in te zetten bij onderhoud, reparatie of vervanging van verwarmingsinstallaties. Ruim 500 servicemedewerkers gaan met de Sigmax oplossing aan de slag.

2016 – Nederlandse Spoorwegen

In navolging van openbaar vervoersbedrijven als Syntus en Arriva kiest ook de Nederlandse Spoorwegen voor controleapparatuur van Sigmax.

2017 – Introductie IoT Solutions

Sigmax breidt uit met de expertise IoT Solutions. Het nieuwe bedrijfsonderdeel richt zich op de ontwikkeling van slimme Internet of Things toepassingen voor klanten.

1 maart 2018 – Jubileum

In 2018 viert Sigmax haar 20-jarig jubileum. We maken er een feestelijk jaar van, met bijzondere events voor onze klanten en een unieke reis met onze medewerkers.    

Bekijk ook de pagina over het jubileumevent