iotsmartcity

Smart City

Steden worden dankzij data slim. De samenkomst van ICT met de technologie van het Internet of Things (IoT) leidt naar een toekomst waarin de toenemende behoeften van inwoners van stedelijke gebieden beantwoord kunnen worden door het efficiƫnter inrichten van diensten.

Creƫer toegevoegde waarde met veilige en schaalbare IoT-toepassingen

Toenemende drukte en bevolkingsgroei zet steden onder druk. Problemen als toenemende vervuiling, verkeersopstoppingen, ineffectief openbaar vervoer, druk op zorgvoorzieningen, schaarste van woningen en onveiligheid op straat liggen op de loer en zijn met traditionele maatregelen lastig op te lossen vanwege de groeiende omvang en de complexiteit.

Tegelijkertijd zijn steeds meer apparaten en sensoren op afstand te bedienen en uit te lezen. De onstuimige groei van het IoT schept voor partijen allerlei mogelijkheden om met deze verbonden apparatuur en de gegevens die deze punten opleveren nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Enkele voorbeelden: Deze IoT-oplossingen kunnen de leefbaarheid in stedelijke gebieden vergroten, nieuwe dienstverlening aan burgers mogelijk maken, de efficiency van het openbaar vervoer vergroten en bezoekersstromen in goede banen leiden.

Vooruitstrevende gemeenten zien steeds vaker in dat ICT-oplossingen niet op zichzelf staan. Met de juiste inrichting maken ze een schaalbaar netwerk mogelijk waarbij meerdere systemen met elkaar integreren. Het gaat om het maken van de juiste strategische keuzes. Sigmax biedt organisaties veelzijdige IoT-componenten die de mogelijkheden van zowel bestaande als nieuwe onderdelen van een bestaande infrastructuur benutten. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe toepassingen.

Weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

Sigmax praktijkcases

Inspectation

Aan het spoornet in Nederland worden steeds hogere eisen gesteld. Het realiseren van de ambities van overheden en vervoerders begint met een betrouwbare infrastructuur. Sigmax helpt Inspectation met het monitoren van cruciale assets in het spoornetwerk.

Lees deze caseCheck alle cases

VRM

De LevelLog is een innovatief product dat het monitoren van grondwaterstanden met het Internet of Things koppelt. Baanbrekende technologie van Sigmax ondersteunt de vernieuwende visie van de Apeldoornse leverancier VRM op grondwaterniveaumetingen.

Lees deze caseCheck alle cases