Sigmax Academy webinars

Compliancy Center

Wij begrijpen dat het beheer van gegevens in de publieke sector een kritieke rol speelt, en daarom zetten wij ons in voor de hoogste normen van informatiebeveiliging, privacy en kwaliteit. Ontdek hoe onze certificeringen uiting geven aan onze toewijding voor uw digitale veiligheid en operationele excellentie. 

ISO 27001 en ISAE 3000: robuuste informatiebeveiliging

In een tijd waarin cyberbedreigingen voortdurend evolueren, biedt Sigmax een onwrikbaar schild van informatiebeveiliging. Onze ISO 27001 certificering is uw garantie dat we niet alleen voldoen aan, maar ook voorbijgaan aan de normen voor informatiebeveiliging. Persoonsgegevens zijn van onschatbare waarde, en ons geavanceerde ManagementSysteem zorgt ervoor dat uw informatie altijd veilig is. Sinds 2018 hebben we een geldig ISO 27001 certificaat, wat aantoont dat ons management systeem volwassen is en ons beleid en de maatregelen voldoen aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging.  

Daarnaast hebben we ons gecommitteerd aan transparantie en verantwoording met betrekking tot operationele controle en naleving van ISAE 3000*. Deze norm bevestigt de effectiviteit van onze interne beheersmaatregelen, inclusief die met betrekking tot informatiebeveiliging. Sigmax neemt hiermee een proactieve rol in, niet alleen in het beschermen van uw gegevens, maar ook in het waarborgen van de integriteit en veiligheid van onze operationele processen. Wij bieden niet alleen technologische oplossingen; we bieden gemoedsrust door onze onwrikbare toewijding aan zowel informatiebeveiliging als operationele excellentie. 

In onze verklaring van toepasselijkheid van de ISO 27001 zijn ook de aanvullende eisen uit de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO niveau BBN 1) opgenomen. Hiermee laten we onze overheidsklanten zien dat zij bij het gebruik van onze applicaties voldaan hebben aan de implementatie eis voor de BIO

*De ISAE 3000 vervangt onze eerdere ISAE 3402, omdat we focus ligt op onze diensten met niet-financiele aspecten maar op IT security en privacy. De SOC 2 laat zien dat dit niet een momentopname is, maar dat we het bestaan over langere tijd kunnen aantonen.

ISO 9001: Kwaliteitsborging voor soepele operationele processen

Bij Sigmax geloven we in het leveren van softwareproducten van onbetwiste kwaliteit. Onze ISO 9001 certificering bevestigt dat ons kwaliteitsmanagementsysteem is ontworpen om consistente prestaties en klanttevredenheid te waarborgen. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, het verbeteren van dienstverlening of het implementeren van innovatieve oplossingen, Sigmax zet zich in voor voortdurende verbetering en operational excellence. 

     

Uw gegevens, onze zorgvuldigheid

Bij Sigmax beschouwen we privacy als een fundamenteel recht en een integraal onderdeel van onze softwareontwikkeling. Onze processen zijn ontworpen met de hoogste normen van gegevensbescherming in gedachten. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de vertrouwelijkheid en integriteit van uw gegevens serieus, waardoor u met een gerust hart kunt vertrouwen op onze oplossingen voor uw gevoelige informatie. Hierbij voldoen we uiteraard aantoonbaar aan de vereiste wetgeving als Wpg, DigiD en AVG

ESG voor arbo, milieu en duurzaamheid

Sigmax omarmt maatschappelijk verantwoord ondernemen als een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. Ons engagement reikt tot in de pijlers van Environmental, Social en Governance (ESG). We streven naar duurzaamheid in al onze activiteiten, met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk, het bevorderen van sociale rechtvaardigheid en het handhaven van ethische bedrijfspraktijken. Een onafhankelijke partij heeft onze ESG rapportage getoetst.  

Overige certificaten

Sommigen van onze specifieke producten vragen om specifieke certificeringen. Hieronder vallen onder andere Payment Card Industry standaarden (PCI PTS, PCI DSS), eisen voor Eurocard Mastercard Visa (EMV), Digitale Toegankelijkheid (WCAG) en DigiD. Mocht u meer informatie wensen over een van bovenstaande normen, of andere informatie op deze pagina, neemt u dan contact op via compliancy@sigmax.nl.

Partner in digitale transformatie

Bij Sigmax gaan we verder dan alleen het leveren van softwareproducten. Wij zijn uw betrouwbare partner in de digitale transformatie van de processen van onze klanten. Onze certificeringen dienen als bewijs van onze toewijding aan de hoogste normen van compliancy. Kies voor Sigmax en ervaar een naadloze integratie van innovatieve technologieën met ongeëvenaarde beveiliging en betrouwbaarheid. Samen bouwen we aan een digitale toekomst waarin uw gegevens veilig zijn en uw ambities worden waargemaakt.