Sigmax_OVPocket

Openbaar vervoer

In 2019 legden Nederlanders zo’n 24 miljard kilometer met de trein af en zo’n 6 miljard kilometer met de bus. En die rol van het OV wordt alleen maar groter: alsnog wordt verwacht dat het gebruik van het OV de komende jaren flink zal toenemen.

Sigmax maakt het makkelijker

Voor de reiziger

Onze oplossingen helpen reizigers om zo soepel mogelijk van A naar B te komen. Samen met Sigmax innoveren vervoersbedrijven op het gebied van vervoersbewijzen. Zo hielpen we bij de introductie van de OV-chipkaart en kun je door onze (mobiele) validators binnenkort met je bankpas of smartphone in- en uitchecken. 

Voor de controleur

Controleurs checken met Sigmax OVPocket snel en efficiënt elk soort vervoersbewijs, zoals OV-chipkaarten, barcodetickets en bankpassen. De controleur heeft dan direct inzicht in de reizigershistorie. Bij zwartrijden of incidenten kunnen ze bevindingen vastleggen en indien nodig een boete uitschrijven. Allemaal vanaf één apparaat.

Onze oplossingen

Case

Arriva

Ruim 250 boa’s van vervoersmaatschappij Arriva werken met de OVPocket software van Sigmax Public Transport. Dé totaaloplossing voor controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken.

Lees deze caseCheck alle cases

Case

NS

Met 760 treinen, 3000 conducteurs en voor Covid’19 gemiddeld 1,3 miljoen treinreizen per dag, is NS de grootste vervoerder binnen Nederland. Om een efficiënte vervoersbewijscontrole te garanderen, werkt NS sinds 2016 met de inspectie applicatie en handhelds van Sigmax voor controle op OV-chipkaarten en barcode tickets.

Lees deze caseCheck alle cases

Case

RET

Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

Lees deze caseCheck alle cases
Deze vervoerders werken al efficiënter
Sigmax OV

Wij helpen het OV vooruit

Door de jaren heen heeft Sigmax zich ontwikkeld tot een stabiele partner voor alle Nederlandse OV-bedrijven. In 2010 hielp Sigmax mee met de introductie van de OV-chipkaart, door het leveren van software en apparaten voor controleurs. In 2022 stappen vervoerders over op de betalingstechnologie EMV (Eurocard, Mastercard, Visa) waarmee reizigers kunnen in- en uitchecken met hun betaalpas of smartphone. Zo wordt het OV nog toegankelijker. Onze software speelt ook bij deze innovatie een essentiële rol. En we kijken alvast vooruit, want het OV blijft in ontwikkeling. Er komen nieuwe verbindingen, technologieën en vervoersmiddelen. Samen met vervoerders werken we aan de toekomst van gebruiksvriendelijke mobiliteit.

Onze oplossingen