arriva case Sigmax

Arriva

Ruim 250 boa’s van vervoersmaatschappij Arriva werken met de OVPocket software van Sigmax Public Transport. Dé totaaloplossing voor controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken.

Vervoersmaatschappij Arriva verzorgt stads- en streekvervoer per bus en regionale treinverbindingen in Nederland. In de provincies Groningen, Friesland, Overijssel, Gelderland en ook Limburg ziet u het logo van deze vervoerder wellicht voorbijkomen. Sinds mei 2019 werken de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Arriva met de OVPocket software van Sigmax Public Transport.

Dagelijks werken ruim 250 boa’s in de treinen en bussen van Arriva met de software van Sigmax. Naast het controleren van vervoerbewijzen behoort ook handhaving in het openbaar vervoer tot hun takenpakket. Zo zijn sommige boa’s bevoegd om agressie in een trein te beboeten, waarbij zij OVPocket van Sigmax gebruiken op hun handheld. Controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken is allemaal mogelijk vanaf één, overkoepelend systeem.

Wat is de oplossing OVPocket?

OVPocket is een totaaloplossing voor mobiele handhaving in en om het openbaar vervoer domein. Een combinatie van handheld software met een ondersteunende web back office omgeving zorgt ervoor dat de handhaver optimaal kan werken. Zo kan een inspectie van OV-chipkaart vervoerbewijzen worden uitgevoerd door deze kaarten te scannen met de handheld. Waar nodig kan de handhaver een vervangend vervoerbewijs en bijbehorende bekeuringen uitschrijven. Daarnaast kan OVPocket ingezet worden als mobiel check-in/check-uit apparaat.

Bekijk ook de volgende oplossingen
Sigmax praktijkcases

RET

Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

Lees deze caseCheck alle cases