Schiedam

Gemeente Schiedam

“Door het inzetten van scanauto’s hebben de handhavers meer tijd voor hun andere taken.”

Burgemeester Schiedam

CityControl vereenvoudigt parkeerhandhaving d.m.v. scanauto in Schiedam

Schiedam controleert met de CityControl software oplossing of parkeergeld is betaald door bestuurders. Hiervoor maakt de scanauto al rijdend met de op het dak bevestigde camera’s, foto’s van alle kentekens van geparkeerde auto’s in de straat. Met CityControl wordt vervolgens gecontroleerd of deze voertuigen zijn aangemeld voor betaald parkeren. Is de auto niet aangemeld? Dan wordt er een melding verstuurd naar de handhavers op straat. Zij controleren vervolgens of een bestuurder niet toevallig aan het betalen is of een passagier wil afzetten.

Slimme combinatie van de scanauto en geoptimaliseerde parkeercontrole te voet

De scanauto in Schiedam wordt gecombineerd met handhaving te voet waarbij voor een efficiënte afhandeling de module ScanFlow wordt ingezet. ScanFlow vult het gat tussen de scanauto en traditionele parkeerrechtencontrole te voet. Al lopende worden de kentekens in een hoog tempo gescand en zonder extra handelingen gecontroleerd op een parkeerrecht. De voertuigen zonder geldig digitaal parkeerrecht worden opgevolgd. Met één druk op de knop geeft de handhaver vervolgens aan of het gaat om een naheffingsaanslag, of dat er een uitzondering van toepassing is.

“Door het inzetten van scanauto’s hebben de handhavers meer tijd voor hun andere taken.”

Burgemeester Lamers

Gemeente Schiedam

Logo gemeente Schiedam

Resultaten in 4 maanden
Aantal scanauto scans:
108.652
Aantal geldige rechten:
92.941
Uitgeschreven boetes:
15.711

Meer informatie?

    Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprek