City Control Sigmax werkt voor Brussel
News

CityControl software voor scanvoertuigen Brussels Gewest

Sigmax CityControl is geselecteerd als softwareoplossing voor parkeercontrole met scanvoertuigen voor Parking.Brussels: de organisatie die in het Hoofdstedelijk Gewest verantwoordelijk is voor parkeercontrole. Per 1 april 2019 start de ingebruikname van scanauto’s en -scooters in de randgemeente Elsene (Ixelles), die al rijdend geparkeerde voertuigen controleren.

Met de gunning verbindt Parking.Brussels zich voor acht jaar aan Sigmax. Nu 12 van de 19 gemeenten met CityControl zullen werken, is Sigmax Brussels hofleverancier in handhavingssoftware.

Vraag naar datagedereven kentekenparkeren

Parking.Brussels zocht naar een totaaloplossing voor datagedreven kentekenparkeren, zowel voor betaald parkeren als blauwe parkeerzones. Frequentere controle was hierin een belangrijke eis. De indieners werden beoordeeld op projectaanpak, kwaliteit van omgevingsfoto’s en nauwkeurigheid van GPS-plaatsbepaling. Het Parkeeragentschap koos na een uitvoerige analyse voor ParcBrux, een consortium bestaande uit Indigo, APCOA, SCANaCAR en Sigmax.

Hoogwaardige technologie en software

De elektrische scanvoertuigen, geleverd door SCANaCAR, zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s die kentekens en verkeersborden herkennen. Controle vindt plaats via automatische koppelingen met parkeerrechtendatabases, waarin informatie van parkeerautomaten, bewonersvergunningen en app-parkeren geregistreerd staat. De beelden van mogelijke overtreders worden samen met het kenteken, de GPS-positie en tijdstempel real-time vanaf het scanvoertuig naar de backoffice verstuurd. In deze digitale omgeving wordt zowel visueel als automatisch geverifieerd of een voertuig beschikt over een geldig parkeerrecht en of er sprake is van inbreuk op het GAS regelement (Gemeentelijke Administratieve Sanctie). Registraties die in aanmerking komen voor een boete worden vervolgens overzichtelijk gepresenteerd en opgevolgd door parkeercontroleurs.

Grootste scanvoertuig-project in Europe

Wouter Klunder, Managing Director van Sigmax Law Enforcement: “Het is fantastisch dat Sigmax de koppeling tussen camera, parkeerdatabase, backoffice en handhaver op zo’n grote schaal mag verzorgen. Niet alleen is dit het grootste scanvoertuig project in Europa, ook is het een belangrijk bewijs dat steeds meer steden de toegevoegde waarde inzien van parkeercontrole met behulp van scanvoertuigen”.

Sigmax CityControl

CityControl levert handhavingssoftware voor gemeenten en politie en richt zich daarbij primair op het digitaliseren en automatiseren van processen. Een veilig en leefbare stad staat hierbij centraal. Tot haar klantenkring rekent CityControl onder andere Gemeente Amsterdam, Stad Brussel en Stad Genève.

Sigmax praktijkcases

Gemeente Amsterdam

“Voorheen waren boa’s en backoffice medewerkers uren bezig om na een dienst bonnetjes in te voeren. Nu we gegevens in real-time direct op locatie opslaan, levert dat iedereen aanzienlijke tijdswinst op. Het laat zien dat Sigmax gewoon een heel goed doordacht product biedt.”

Woordvoerder Gemeente Amsterdam

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met