News

Sigmax tekent standaard verwerkersovereenkomst

Sigmax Law Enforcement heeft zich aangesloten bij de eerste standaard verwerkersovereenkomst voor gemeenten en leveranciers. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht gemeenten een verwerkersovereenkomst af te sluiten met alle partijen die namens hen persoonsgegevens verwerken, zoals ICT en software leveranciers. Vanaf 1 januari 2020 wordt de gemeentelijke verwerkersovereenkomst, opgesteld door de VNG, voor alle Nederlandse gemeenten algemeen verbindend.

Leo van den Ende, CEO Sigmax: “Door de standaard verwerkersovereenkomst met gemeenten te gebruiken kunnen we eenvoudiger en sneller tot goede afspraken komen. Beide partijen weten nu exact waar ze aan toe zijn wat betreft persoonsgegevensverwerking bij het aangaan van een partnership. We zijn dan ook erg blij met deze beweging.”

Sigmax praktijkcases

Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar is trots op een prachtig historisch centrum met vele honderden rijksmonumenten, grachten en een wereldberoemde kaasmarkt. Sigmax helpt de Noord-Hollandse gemeente toegang van voertuigen tot het hart van de stad te controleren.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Amsterdam

Verbetert handhaving in een grote stad met verschillende computersystemen voor een zevental stadsdelen? Het antwoord laat zich raden. Eén systeem werkt beter. Met een breed gedragen keuze voor uniformiteit met Sigmax CityControl, breekt voor de dienst Handhaving & Toezicht in de Gemeente Amsterdam een nieuw tijdperk aan.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met