Gemeente Venlo

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Meer over CityPermit

Venlo heeft primeur met nieuwe manier van aanbesteden

Net als elke gemeente heeft gemeente Venlo te maken met Europese aanbestedingen. Dit keer was de werkwijze van de aanbesteding anders. “Nu kwam er, zoals dat in het traditioneel aanbesteden wel gebeurt, geen bestek aan te pas en hoefden we geen programma van eisen op te stellen”, vertelt Verheijen. Dit is een groot verschil tussen traditioneel aanbesteden en de BVP methodiek. Met BVP gaat de gemeente nadenken over de doelstellingen die zij wil behalen, binnen aangegeven randvoorwaarden. Zodra deze duidelijk zijn, denken leveranciers na over de meest geschikte oplossing. “Omdat je niet werkt met een pakket van eisen komt er meer creativiteit en denkwerk aan te pas. Dit werkt zowel voor de leverancier als voor de klant prettiger”, vertelt Verheijen.

Ontdek in het artikel in magazine Parkeer24 wat de grootste verschillen zijn tussen de traditionele manier van aanbesteden en de BVP-methodiek.

Lees volledig artikel

 

Waarom kiezen voor Sigmax

25

Jaar ervaring

3

Business units

4

Landen actief

360+

Klanten

2

Offices

79

Software Developers

150+

Sigmax Professionals

100%

Empowering Professionals Everywhere

Ontdek Sigmax
Sigmax praktijkcases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met