Tandwielen Predictive Maintenance
Blog

Predictive Maintenance

Dankzij data volledige grip op uw onderhoud.

Marc Jacobs

op 08 dec 2016

Het streven naar zo laag mogelijke onderhoudskosten in combinatie met maximale klanttevredenheid is voor veel bedrijven aan de orde van de dag. Tegelijkertijd worden bedrijven in toenemende mate geconfronteerd met hoge eisen van klanten. Installaties moeten betrouwbaar zijn en dus altijd beschikbaar. Onderhoudskosten dienen geminimaliseerd te worden. Dit vraagt van bedrijven het precieze moment van onderhoud te kennen.

Maar hoe kunt u onderhoud voorspellen? Onderhoud komt vaak op twee momenten: te vroeg of te laat. Met behulp van predictive maintenance is het mogelijk  te voorspellen wanneer een toekomstige storing  plaatsvindt, waardoor de onderhoudstaak op het juiste moment in te plannen is. Waar preventief onderhoud middels een vaste cyclus aan onderhoud en vervanging aan machines toepast, wordt bij predictive maintenance nauwkeurig naar de gesteldheid van individuele onderdelen binnen het apparaat of machine gekeken en de trend waarmee deze toestand zich ontwikkeld. Aan de hand van de staat van kritische onderdelen, wordt het zo gemakkelijker om beter te voorspellen wanneer een machine aan onderhoud of vervanging toe is. Bij preventief onderhoud komt het vaker voor dat specifieke onderdelen vervangen worden zonder dat dit daadwerkelijk nodig is.

Voordelen Predictive Maintenance:

  • Minder onverwachte storingen en defecten
  • Betere planning van het materiaal en personeel
  • Vermindering van de onderhoudskosten en snellere reparaties
  • Langere levensduur van materiaal en machines

Dit alles heeft in positieve zin gevolgen voor de planning van onderhoudstops, voorspelbaarheid van storingen en de betrouwbaarheid van de productiecapaciteit. Als uw organisatie in staat is om data te begrijpen en tijdig om te zetten tot inzichtelijke informatie, heeft dit directe invloed op de kosten en opbrengsten van uw organisatie.

Field Service Software en Predictive Maintenance

De sleutel tot succes bij predictive maintenance is correcte data. Om uiteindelijk te kunnen voorspellen wanneer een installatie of machine uitvalt is veel informatie nodig, zoals fabrieksspecificaties, onderhoudshistorie op onderdeelniveau, kennis van de kritieke onderdelen of eisen vanuit de business. Met deze gegevens is het mogelijk een voorspelling te doen. Hoe meer gegevens hoe beter.

Field Service Software kan gebruikt worden voor het verzamelen van die data. Analyse van deze data levert met behulp van een wiskundig model een dynamische planning op die precies voorschrijft welke handeling nodig is, zodat uw servicemonteur op het juiste moment het juiste onderhoud kan uitvoeren.

Meer weten?

Predictive maintenance is voor veel bedrijven de toekomst. Het is daarom slim om nu al de eerste stappen te zetten. Sigmax helpt professionals verder. Al meer dan 20 jaar geven wij met onze ICT oplossingen invulling aan de ICT omgeving van organisaties. Met slimme ICT creëren we meerwaarde voor alle lagen en processen in een organisatie. Weten hoe wij kunnen helpen om de eerste stappen te zetten?  Ontdek het in een vrijblijvend gesprek.

Marc Jacobs

Marc Jacobs is Product Manager bij Sigmax Field Service Solutions

Meer blogs van Marc

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden