News

René Bal nieuwe Business Unit Manager Sigmax Public Transport

Per 1 september 2020 is René Bal aangesteld als business unit manager voor Sigmax Public Transport. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de strategische doorontwikkeling van deze business unit die actief is binnen het Nederlandse openbaar vervoer.

“Sinds de introductie van de OV-chipkaart in 2005 speelt Sigmax als pionier een belangrijke rol bij alle Nederlandse OV-bedrijven door hun kennis van mobiele oplossingen en de OV-chipkaart. Sigmax levert mobiele devices en applicaties ter ondersteuning van conducteurs en buschauffeurs voor mobiele check-in/check-out, inspectie en handhaving, en de ondersteuning hiervan vanuit de backoffice”, vertelt René Bal. “Op dit moment zien we een grote ontwikkeling op ons afkomen. De politiek heeft besloten dat in de komende jaren de OV-chipkaart vervangen gaat worden en dat reizigers in en uit mogen checken met onder andere bankpassen en smartphones. Voor reizigers is dat prettig want zij hoeven niet meer handmatig het saldo van hun OV-chipkaart op te laden. Voor OV-bedrijven is het wel een uitdaging om deze verandering te realiseren en de overstap op een soepele manier te laten verlopen. Sigmax ondersteunt de OV-bedrijven bij deze verandering, door technische expertise, kennis van het OV en een pragmatische aanpak”.       

Klantvriendelijk efficiënt openbaar vervoer

Bal vervolgt: “Deze corona-periode is het ideale moment om een grote ontwikkelingsslag te maken en de reiziger nog beter te bedienen en efficiënter en klantvriendelijker te laten reizen wanneer dit weer volop mag. Het is een technologische uitdaging om ervoor te zorgen dat reizigers straks gebruik kunnen maken van verschillende vervoersbewijzen (kaartjes met barcode, OV-chipkaart, bankpassen, smartphones, etc.), dat de verwerking en controles hiervan efficiënt verlopen en de veiligheid en betrouwbaarheid hiervan gegarandeerd zijn. Sigmax ontwikkelt in samenwerking met OV-bedrijven en Translink hiervoor de meest geschikte producten en deelt hierbij ook haar kennis over de achterliggende techniek (EMV-betalen) en staat open voor samenwerking met alle partijen. Op deze manier willen we bijdragen aan een soepele overgang naar klantvriendelijk en efficiënt openbaar vervoer.”


René Bal – Business Unit Manager Sigmax Public Transport

Meer aandacht voor  klanten   

“De komst van René betekent een belangrijke en positieve verandering voor Sigmax  Public Transport”, vertelt Leo van den Ende, directeur van Sigmax. “Met zijn IT-kennis gecombineerd met ervaring in het verbeteren en managen van bedrijfsprocessen gericht op dienstverlening, past René perfect in deze functie. De afgelopen jaren hebben wij een klantenkring op weten te bouwen met een groot aantal Nederlandse vervoerders en zijn wij duurzame relaties aangegaan binnen ons domein. Met de focus en aansturing van René kunnen we meer aandacht geven aan onze klanten en invulling geven aan de vernieuwingsslag die gaande is rondom OV-betalen. Daarmee willen we onze positie op de markt versterken en verder uitbouwen”.