NS_Sigmax

NS

Met 760 treinen, 3000 conducteurs en voor Covid’19 gemiddeld 1,3 miljoen treinreizen per dag, is NS de grootste vervoerder binnen Nederland. Om een efficiënte vervoersbewijscontrole te garanderen, werkt NS sinds 2016 met de inspectie applicatie en handhelds van Sigmax voor controle op OV-chipkaarten en barcode tickets.

Nieuwe betaalvorm in het OV

Sinds 2011 is de OV-chipkaart het standaard betaalmiddel binnen het Nederlandse openbaar vervoer. Om het reizen toegankelijker te maken, stappen vervoerders vanaf 2022 over op de betalingstechnologie EMV (Europay Mastercard, Visa). Met deze nieuwe betaalvorm kunnen reizigers in- en uitchecken met hun betaalpas of smartphone, naast de bekende OV-chipkaart. Een ingrijpende verandering, omdat de apparatuur en softwaresystemen van vervoerders moeten worden aangepast voor EMV-technologie en dienen te voldoen aan strenge PCI-eisen (Payment Card Industy) voor de verwerking van betaalpas transacties.

Samenwerking NS en Sigmax

Ron Peereboom, Business Consultant IT Operatie bij NS: “Sigmax verzekerde ons de afgelopen jaren van een betrouwbare inspectieoplossing, ook wanneer er technische calamiteiten ontstonden buiten hun verantwoordelijkheid. Daarnaast was Sigmax in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkelingen omtrent EMV-betaling, waardoor zij ons nu tijdig een hybride oplossing kunnen bieden voor zowel EMV-betaalpassen als OV-chipkaartcontrole. Het is voor de NS daarom een logische keuze om van onze vertrouwde partner deze nieuwe technologie af te nemen”.

Toekomstbestendige inspectie oplossing

Vanaf juli 2021 voorziet Sigmax ruim 5500 NS medewerkers van een hybride inspectie oplossing voor zowel bestaande betaalvormen (OV-chip en barcode) als EMV gebaseerde-transacties. Sigmax levert hiervoor ook nieuwe handhelds aan NS, waarbij is gekozen voor het toestel ‘A77’ van het merk PAX. René Bal, Business Unit Manager bij Sigmax: “De PAX A77 voldoet aan de gestelde PCI-eisen en biedt de mogelijkheid om inspectie op alle dragers te ondersteunen door de aanwezigheid van twee SAM-sloten. Deze nieuwe handheld in combinatie met de robuuste inspectie software van Sigmax verzekert NS nu en in de toekomst van een hoogwaardige inspectieoplossing”.

Lees meer over OVPocket

Sigmax praktijkcases

Arriva

Ruim 250 boa’s van vervoersmaatschappij Arriva werken met de OVPocket software van Sigmax Public Transport. Dé totaaloplossing voor controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken.

Lees deze caseCheck alle cases

RET

Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met