Oplossing OVPocket Sigmax 2

OVPocket

OVPocket is het mobiele handhavingspakket waarmee controleurs in het openbaar vervoer snel en eenvoudig vervoersbewijzen controleren en boetes uitschrijven.

Laat uw controleurs adequater handelen

Met de OVPocket software schrijven controleurs verbalen op een smartphone waarbij rekening is gehouden met het afkopen van een proces-verbaal en de controle van adresgegevens via een geïntegreerd postcodeboek.

Vereenvoudigde administratie
De boete print de controleur met een draadloze printer waarna gelijk ook alle administratie is gedaan. In de backoffice handelt u verbalen en financiële transacties af: van het aanmaken van acceptgiro’s en incasso’s tot het matchen van betalingen. Daarnaast stelt u heldere rapportages samen zoals de opbrengst per concessie, uren en ritadministratie.

Geschikt voor OV Chipkaart controle
OVPocket is geschikt voor controle van de OV-chipkaart, is SDOA compliant en door TLS gecertificeerd. Via een ingebouwde RFID lezer kan de controleur de OV-chipkaart eenvoudig uitlezen, waaronder gedane transacties en het profiel van de reiziger.

Mobiele Check-In/Check-Out
Richt mobiele in- en uitcheckpunten in voor de OV chipkaart met OVPocket. Bijvoorbeeld in geval van defecte toegangspoortjes, in tijdelijk materieel of in kleinere buurt-of regiobusjes waar het inbouwen van vaste in en uitcheckpunten te duur, te omslachtig of niet altijd nodig is.

Ook voor het verbaliseren van agressief gedrag

Naast het controleren en verbaliseren van vervoersbewijzen, kan de controleur ook boetes uitschrijven wanneer een reiziger agressief gedrag vertoont of geen identiteitsbewijs kan overhandigen. OVPocket bevat alle relevante feitcodes (artikel 72 t/m 74 Wet personenvervoer 2000).

OVPocket: groeit mee met de OV-medewerker

Voor het uitoefenen van zijn functie heeft de OV- medewerker onderweg informatie nodig. Dit loopt uiteen van (actuele) reisinformatie en management informatie tot handboeken en (nood-)oproepen. OVPocket is voorbereid op deze veranderende rol van de OV-medewerker en voorbereid om de verkoop van vervoersbewijzen, (inclusief eenmalige OV chipkaarten) te registeren waarbij de opstaande vordering automatisch wordt verzonden naar de backoffice

Sigmax Public Transport

Meer informatie ontvangen?

Public Transport thema's

De softwareoplossing van Public Transport ondersteunt vanuit deze overtuiging het openbaar vervoer op het gebied van betaalmogelijkheden, vervoersbewijs controle en verbaliseren van gedrag. Door toegankelijke en flexibele software kunnen controleurs adequaat handelen binnen hun werkomgeving: het openbaar vervoer in Nederland.

Dit gebeurt met het product OVPocket, dat inzetbaar is voor verschillende thema’s:

Sigmax empowers professionals samen met