Oplossing OVPocket Sigmax 2

OVPocket

OVPocket is het mobiele handhavingspakket waarmee controleurs in het openbaar vervoer snel en eenvoudig vervoersbewijzen controleren en boetes uitschrijven.

  Laat uw controleurs adequater handelen

  Met de OVPocket software schrijven controleurs proces-verbalen op een smartphone en is de mogelijkheid voor het direct uitschrijven van de boete. De NAW-gegevens worden direct gecontroleerd middels een koppeling met de landelijke persoonsregistratie.

  Vereenvoudigde administratie
  De boete print de controleur met een draadloze printer waarna gelijk ook alle administratie is gedaan. In de backoffice handelt u verbalen en financiële transacties af: van het aanmaken van acceptgiro’s en incasso’s tot het matchen van betalingen. Daarnaast stelt u heldere rapportages samen zoals de opbrengst per concessie, uren en ritadministratie.

  Geschikt voor OV-chipkaart en bankkaarten controle (EMV)
  OVPocket is geschikt voor controle van de OV-chipkaart en EMV-kaarten is SDOA-compliant en door TLS gecertificeerd. Via een ingebouwde RFID-lezer kan de controleur de kaart eenvoudig uitlezen, waardoor de controleur inzicht heeft in de transacties en het profiel van de reiziger.

  Mobiele check-in/check-out
  Richt mobiele in- en uitcheckpunten in voor de OV-chipkaart en bankkaarten met OVPocket. Bijvoorbeeld in geval van defecte toegangspoortjes, in tijdelijk materieel of in kleinere buurt-of regiobusjes waar het inbouwen van vaste in en uitcheckpunten te duur, te omslachtig of niet altijd nodig is.

  Ook voor het verbaliseren van agressief gedrag

  Naast het controleren en verbaliseren van vervoersbewijzen, kan de controleur ook boetes uitschrijven wanneer een reiziger agressief gedrag vertoont, geen identiteitsbewijs kan overhandigen of geen mondkapje draagt. OVPocket bevat alle relevante feitcodes (artikel 72 t/m 74 Wet personenvervoer 2000).

  OVPocket: groeit mee met de OV-medewerker

  Voor het uitoefenen van zijn functie heeft de OV- medewerker onderweg informatie nodig. Dit loopt uiteen van (actuele) reisinformatie en management informatie tot handboeken en (nood-)oproepen. OVPocket is voorbereid op deze veranderende rol van de OV-medewerker en voorbereid om de verkoop van vervoersbewijzen, (inclusief eenmalige vervoersbewijzen) te registeren waarbij de opstaande vordering automatisch wordt verzonden naar de backoffice

  Sigmax Public Transport

  Meer informatie ontvangen?

   Public Transport thema's

   De softwareoplossing van Public Transport ondersteunt vanuit deze overtuiging het openbaar vervoer op het gebied van betaalmogelijkheden, vervoersbewijs controle en verbaliseren van gedrag. Door toegankelijke en flexibele software kunnen controleurs adequaat handelen binnen hun werkomgeving: het openbaar vervoer in Nederland.

   Dit gebeurt met het product OVPocket, dat inzetbaar is voor verschillende thema’s:

   Sigmax empowers professionals samen met