Sigmax inspectie

Inspectie

Sigmax biedt diverse oplossingen voor het openbaar vervoer. Van inspectie tot handhaving en (mobiele)validatie

  De meest complete inspectie oplossing

  Reizen met een OV-chipkaart, een barcodeticket en binnenkort zelfs met een bankpas of smartphone; Sigmax levert voor al deze vervoersbewijzen een overzichtelijke inspectieoplossing. De controleur scant met zijn handheld het vervoersbewijs en ziet in één oogopslag of het vervoersbewijs geldig is. 

  Daarnaast kan de reizigershistorie worden opgevraagd. Handig, want in sommige situaties bij een ongeldig vervoersbewijs, is context gewenst. En blijkt er sprake te zijn van zwartrijden? Dan schakelt de controleur eenvoudig over naar de handhavingsmodule, waarbij een hij via zijn handheld een boete uitschrijft en kan incasseren. Lees hier alles over onze handhavingsmodule

  Voordelen van Sigmax inspectie software

  • Reishistorie van OV-gebruikers inzichtelijk 
  • Snelle inspectie door responsetijd binnen één seconde 
  • Ondersteunt inspectie voor alle types vervoersbewijzen  
  • Modulaire oplossing; eenvoudig te combineren met handhaving en checkin/checkout 
  Deze vervoerders werken al efficiënter
  Sigmax praktijkcases

  Case

  Arriva

  Ruim 250 boa’s van vervoersmaatschappij Arriva werken met de OVPocket software van Sigmax Public Transport. Dé totaaloplossing voor controleren, beboeten en proces-verbalen opmaken.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Case

  NS

  Met 760 treinen, 3000 conducteurs en voor Covid’19 gemiddeld 1,3 miljoen treinreizen per dag, is NS de grootste vervoerder binnen Nederland. Om een efficiënte vervoersbewijscontrole te garanderen, werkt NS sinds 2016 met de inspectie applicatie en handhelds van Sigmax voor controle op OV-chipkaarten en barcode tickets.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Case

  RET

  Verbetering van infrastructuur in Rotterdam door middel van nieuwe betaalmogelijkheden? Voor het Rotterdamse openbaar vervoer is dit gelukt dankzij een partnership tussen Conduent en Sigmax met het openbaarvervoersbedrijf RET.

  Lees deze caseCheck alle cases