Scanvoertuigen Brugge
News

Brugge gaat live met compleet nieuwe scanvoertuigimplementatie

Na een totale implementatieperiode van slechts vijf weken, is op 16 februari CityControl live gegaan in Brugge. Vanaf nu worden er in Brugge en haar acht randgemeenten één scanauto en twee scanscooters van ACI/SCANaCAR ingezet voor de handhaving op 6.000 betaald-parkeerplaatsen en meer dan 10.000 parkeerplaatsen in de blauwe zones. Doordat er binnen CityControl van Sigmax gebruik wordt gemaakt van de module ‘Financiële Opvolging Vorderingen’ is het ook mogelijk om uitgeschreven retributies op te volgen. Gedurende de implementatie van de nieuwe inrichting zijn onder andere koppelingen met de databases van FLOWBIRD (voorheen Parkeon), Be-Mobile en de DIV gerealiseerd.

Opdrachtgestuurd werken

De handhavers van concessiehouder City Parking (onderdeel van Q-Park Belgium) werken opdrachtgestuurd in de opvolging van de scanvoertuigen. Binnen deze werkwijze krijgen de twee controleurs per scanvoertuig op hun handheld opdrachten binnen over welk voertuig op welke locatie opvolging vereist. Daarnaast werken Brugge en City Parking met CityControl Analytics om periodiek processen te analyseren om zo over de behaalde resultaten eenvoudig te rapporteren.

Financiële Opvolging Vorderingen

De Stad Brugge voert zelf de opvolging uit van uitgeschreven retributies met de module ‘Financiële Opvolging Vorderingen’ in CityControl. Deze module wordt ook al veelvoudig gebruikt in Gent, Antwerpen en Ukkel.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de inzet van scanvoertuigen? Of wilt u graag een pilot draaien binnen uw gemeente/stad? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw gegevens

   

  Sigmax praktijkcases

  Gemeente Schiedam

  “Door het inzetten van scanauto’s hebben de handhavers meer tijd voor hun andere taken.”

  Burgemeester Schiedam

  Lees deze caseCheck alle cases