News

Gent start met camerahandhaving voor lage-emissiezone

Luchtkwaliteit verbeteren met lage-emissiezone

Om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Gentse binnenstad, het gebied binnen de R40, met ingang van 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Daarmee wil de stad de roetconcentraties in Gent aanzienlijk laten dalen. Een belangrijke maatregel voor de volksgezondheid, want fijnstof en roet hebben een grote impact op de inwoners van Gent.

De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer in rijden. Om de lage-emissiezone binnen te mogen, moet het voertuig aan een aantal voorwaarden voldoen. De brandstof en euronorm van het voertuig bepalen of je toegang hebt tot de lage-emissiezone.

Controle door middel van cameratoezicht

Om hier controle op uit te voeren staan in de lage-emissiezone slimme camera’s. De camera scant de kentekenplaat van het voertuig waarna de oplossing binnen CityControl automatisch bepaalt of het voertuig in een gebied mag rijden. Voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen, krijgen een boete van 150 euro.

CityFinance: compleet inningsproces

Het complete inningsproces wordt binnen handhavingsplatform ‘CityControl’ ondersteunt met de module CityFinance. Met deze module worden dagelijks duizenden klantcontactmomenten, betalingsregelingen en financiële processen vastgelegd en aangestuurd door de stad Gent.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe uw gemeente camerahandhaving kan inzetten voor lage-emissiezones? Vul dan onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

    Uw gegevens

    Sigmax empowers professionals samen met