News

Haarlem kiest opnieuw voor de scanoplossing van Sigmax

Haarlem kiest opnieuw voor de scanoplossing van Sigmax

Sinds 2010 zet de gemeente Haarlem scanvoertuigen in voor efficiënte parkeerhandhaving in de stad. Haarlem was destijds de eerste gemeente in Nederland die Sigmax’ handhavingsoplossing CityControl combineerde met de scanvoertuigen van ACI. Nu, 11 jaar later, kiest de gemeente opnieuw voor de gecombineerde oplossing van Sigmax en ACI, waarmee zij tevens de parkeerhandhaving in Zandvoort verzorgt.

Efficiënte parkeerhandhaving

Met de elektrische scanauto in combinatie met het handhavingsplatform CityControl controleert de gemeente Haarlem tot wel 1.200 voertuigen per uur. Hiervoor maakt de scanauto al rijdend foto’s van kentekens van geparkeerde auto’s. Het IT-platform CityControl wordt ingezet voor zowel fiscale parkeercontrole als foutparkeren. Heeft een auto geen geldig parkeerrecht of staat deze foutgeparkeerd? Dan worden de beelden naar de handhavers in het gemeentehuis gestuurd. Hier controleren zij met Sigmax DeskControl of een parkeerbon terecht is. Bij twijfel ontvangt een handhaver op straat een opdracht om de situatie te beoordelen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de inzet van scanvoertuigen? Of wilt u graag een pilot draaien binnen uw gemeente/stad? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Uw gegevens

   

  Sigmax praktijkcases

  Gemeente Schiedam

  “Door het inzetten van scanauto’s hebben de handhavers meer tijd voor hun andere taken.”

  Burgemeester Schiedam

  Lees deze caseCheck alle cases