DenHaagCityControlHeader
News

250+ handhavers Den Haag switchen naar CityControl

De handhaaforganisatie van de gemeente Den Haag stapt volledig over op de handhaaf oplossing van Sigmax. Meer dan 250 handhavers worden uitgerust met CityControl. De gemeente en Sigmax verrichtten hiervoor donderdag de aftrap met een bijeenkomst voor BOA’s.

Het partnership tussen Den Haag en Sigmax betreedt een nieuwe fase met de toevoeging van brede handhaving. De handhaaforganisatie van de hofstad gaat met CityControl gebruikmaken van dynamisch ingerichte software, passend bij de actuele behoeften. Zo krijgt Den Haag de beschikking over informatiegestuurd handhaven (IGH) en toepassing van de bestuurlijke boete. Handhavers kunnen zo diepgaande controles uitvoeren en kunnen gericht worden ingezet op periodieke en incidentele aandachtsgebieden.

Meer grip op handhaving

De bestuurlijke boete maakt dat gemeenten zelf boetes kunnen opleggen bij kleine overlastfeiten in de openbare ruimte, in plaats van dat deze worden opgelegd door het Openbaar Ministerie en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze maatregel is een uitbreiding op de bestuurlijke strafbeschikking en stroomlijnt het verbaliseringsproces. Burgers krijgen sneller duidelijkheid.

CityControl geeft handhavers mobiel toegang tot een complete set bronnen die hen ondersteunt in het volledig en feitelijk vastleggen van waarnemingen, waarna in de backoffice een proces-verbaal van bevindingen kan worden opgemaakt en melding gedaan wordt in een zaaksysteem. Het ‘bonloos werken’ met het integrale CityControl, maakt dat gemeenten administratieve rompslomp verminderen en overlast effectiever kunnen bestrijden.

Stapsgewijze integratie van CityControl

Den Haag maakt al langere tijd gebruik van parkeer- en fietshandhaving van Sigmax. Momenteel worden alle handhavingsteams getraind, zodat de brede handhaving in de residentie vanaf eind november volledig draait op CityControl.

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden