Cozity Den Haag Bezoekersparkeren
News

Cozity maakt bezoekersparkeren fluitje van een cent

De app Cozity maakt bezoekersparkeren sneller en eenvoudiger. Voortaan laat je bezoekers via een volledig digitaal proces gebruikmaken van jouw parkeervergunning. Verschillende gemeenten nemen de nieuwe Sigmax app voor smartphones deze zomer in gebruik.

Met Cozity neem je meer tijd voor je bezoek. In de app registreer je zelf kentekens op je parkeervergunning. Niet langer hoeven gasten zich druk te maken over tickets achter de ruit, voldoende saldo en parkeerautomaten.

Doordat bewoners of bedrijven zelf mobiel tijdsaldi toekennen aan bezoekers, wordt het parkeerproces voor de eindgebruiker vereenvoudigd. Onlangs bracht Sigmax de app Cozity naar de appstores van Apple (iOS) en Google (Android). Voor bewoners van Den Haag is de app sinds eind juni beschikbaar. Daarmee is de gemeente één van de eerste die Cozity in gebruik neemt.

Vlot parkeren zonder gedoe

Voordelen van Cozity zijn onder meer dat het adresboek in de app ruimte biedt aan meerdere kentekens. Ook is het mogelijk in 1 keer kentekens van bezoekers voor meerdere dagen aan te melden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld herhaalbezoeken van verpleegkundigen of mantelzorgers eenvoudig worden geregeld, maar ook de leden van jouw band of sportvereniging parkeren voortaan prettiger op vaste repetitie- of trainingsdagen.

De Cozity app is gekoppeld aan het digitale parkeersysteem CityPermit. Met CityPermit kunnen gemeenten burgers en bedrijven online parkeervergunningen laten regelen en wordt de administratie rondom vergunningaanvragen aanzienlijk verkleind. Komende maanden worden aanvullende gemeenten aan Cozity toegevoegd. (Let op: de functionaliteit kan per gemeente verschillen, afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.)

Sigmax praktijkcases

Gemeente Utrecht

Utrecht is de eerste gemeente die een volledig digitaal handhavingssysteem voor de fiets in gebruik heeft genomen: BikeControl. In het hele traject stond lean denken en met een duidelijke visie toewerken naar een integrale, aaneengesloten keten centraal.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo past voor de eerste keer een nieuwe methodiek toe bij een aanbestedingstraject binnen de IT en parkeerdienstverlening. Middels the Best Value Procurement methodiek (BVP) koos gemeente Venlo Sigmax als partner.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases