Stad Gent Header België
News

Gent zet volgende stap in volledig digitaal parkeren

Foutieve invoer van retributies behoort voor Gent voortaan tot het verleden. Bewonerskaarten en ontheffingen worden direct controleerbaar. Parkeercontrole gebeurt voortaan sneller, eenvoudiger en efficiënter dankzij Sigmax CityControl. De Belgische stad stapt met behulp van Sigmax over op volledig digitaal beheer van het parkeerregime.

Gent betreedt hierdoor een nieuw tijdperk in digitalisering van handhaafprocessen. Nadat eerder bewoners van de stad dankzij Sigmax CityPermit sinds vorig jaar hun bewonerskaarten online konden aanvragen, gaat Gent nu nog een stap verder. Parkeerwachters zijn namelijk voortaan in staat parkeerpermissies op basis van nummerplaat te controleren. Een volledig digitale voorziening maakt parkeren voor bewoners een prettiger ervaring en laat parkeercontroleurs snel en effectief hun werk doen.

Zeer veelzijdig

Sigmax is er hiermee in geslaagd de wens van Gent in te willigen om het parkeerregime stapsgewijs te digitaliseren. Door te werken met online bewonerskaarten, moderne betaalwijzen en controle via een smartphone, loopt Gent voorop in België. CityControl, draaiend op het Android platform, biedt gebruikers het voordeel van gemakkelijk en snel door verschillende stappen van het handhaafproces te schakelen via swipe-technologie. Nummerplaatherkenning vanaf het device zorgt bovendien voor het in real-time controleren of voor een voertuig een digitaal parkeerrecht is afgegeven.

CityControl is onlangs in Gent opgeleverd. Naast Gent bedient Sigmax in België ook steden als Antwerpen, Brussel en Leuven.

Sigmax praktijkcases

Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar is trots op een prachtig historisch centrum met vele honderden rijksmonumenten, grachten en een wereldberoemde kaasmarkt. Sigmax helpt de Noord-Hollandse gemeente toegang van voertuigen tot het hart van de stad te controleren.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases