News

Handhaving Noodverordening coronavirus

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) en de invloed van het virus op dagelijkse werkzaamheden, waaronder het gebruik van CityControl. Sigmax Law Enforcement staat voor “het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad”. Vanuit deze missie ondersteunen wij de wereldwijde, gezamenlijke aanpak om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Handhaven noodverordening COVID-19 met CityControl

Vanuit de veiligheidsregio’s zijn noodverordeningen ondertekend om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dankzij deze verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers op dezelfde wijze hun werk doen.

Het Openbaar Ministerie heeft de Instructie Feitgecodeerd Handhaven gedeeld. In de brief “Beleid handhaving verbodsbepalingen veiligheidsrisico’s” is bepaald in welke gevallen geverbaliseerd wordt. Voor de verbalisering en vervolging is de * feitcode D526 beschikbaar.

Ondersteuning * feitcode D526

CityControl ondersteunt de BOA’s bij het opmaken van een mini-PV bij overtreding van de noodverordening (* feitcode D526). Deze feitcode is standaard beschikbaar in CityControl. Zoals u gewend bent gaan ook deze (zaken) automatisch mee in de export naar het CJIB.

Handleiding Reden van Wetenschap & Standaard teksten

Wanneer u nu de * feitcode D526 middels de combibon gebruikt krijgt u vervolgens de optie om een open ‘tekst’ veld in te vullen. Wilt u hier uw eigen standaard teksten invoeren? Vraag deze via het formulier gratis aan.

Vraag hier de handleiding gratis aan


    Uw gegevens

    Sigmax empowers professionals samen met