Bus van Carglass: gebruiker van de Field Mobility Suite van Sigmax

Carglass

Vanuit 58 vestigingen en een mobiele service zorgen de 350 monteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om een snelle service aan klanten landelijk mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Carglass optimaliseert reparatieservice

Klanten snel weer op weg helpen heeft de hoogste prioriteit bij Carglass. “Bij schade wil je niet lang wachten op de reparatie”, licht Joep Jagtman, Operations Performance Manager bij Carglass Nederland toe. Mark Mes, Performance Implementatie Specialist bij Carglass, vult aan: “Om een snelle service te garanderen, implementeerden we Connect waarmee we alle opdrachten vanuit 6 plancentra een dag vooruit inplannen.” Jagtman: “Onze monteurs sturen we aan via een smartphone waarop de mobiele software van Connect draait. Hier vult de monteur alle gegevens digitaal in. Dit alles levert ons de nodige tijdwinst op en zo kunnen we meer klanten helpen in dezelfde tijd.”

Een optimale planning

De planners voeren in het Connect plansysteem in wanneer de monteurs de komende weken beschikbaar zijn en of ze op een filiaal of mobiel werken. Deze data gebruikt het systeem bij het berekenen van de planning. In de loop van de dag komen er online of telefonisch nieuwe opdrachten binnen. Op basis van het type auto, kenteken en locatie, berekent de software automatisch een aantal suggesties voor een afspraak. Zodra de klant een keuze voor een locatie, dag en tijdstip heeft gemaakt, wordt de opdracht aangemaakt in het ERP systeem van Carglass en wordt de planning per filiaal en per monteur bijgewerkt.

Goed uitgerust op pad

Op de smartphone raadpleegt de monteur zijn opdrachten voor de dag, checkt hij welke materialen er nodig zijn en registreert hij zijn reistijd. Ook maakt hij foto’s als bewijslast van de schade. Vervolgens bespreekt de monteur de werkzaamheden met de klant. Als alle gegevens kloppen, tekent de klant op de smartphone voor akkoord waarna de monteur aan de slag gaat. Na afloop voert hij in welke materialen hij heeft gebruikt waarna Connect berekent wat de klant moet betalen. De monteur print een bon voor de klant en meldt de opdracht gereed op de smartphone. Tegelijkertijd worden het ERP-systeem en het planbord bijgewerkt. “Groot voordeel hiervan is dat alle gegevens na het gereed melden van de werkbon beschikbaar zijn. Zo kunnen we de facturatie aan verzekeringsmaatschappijen eerder starten”, aldus Mes.

Meer over Field Service Management

Waarom kiezen voor Sigmax

20

Jaar ervaring

5

Business units

6

Expertises

350

Klanten
wereldwijd

200+

Sigmax professionals

51

IT specialisten

78

Software Developers

100%

Empowering Professionals Everywhere

Ontdek Sigmax

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken.  We verzorgen de volledige ICT infrastructuur keten voor bedrijven. En ontwikkelen innovatieve software: op handhelds, smartphones en tablets. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax.

Lees deze caseCheck alle cases

Welzorg

De servicemonteurs van Welzorg repareren elke dag zorghulpmiddelen zoals rollators, scootmobielen en rolstoelen. “Connect maakt het mogelijk om onze klanten spoedig te helpen op een zo efficiënt mogelijke manier”, vertelt Sabine Doets, Manager ICT bij Welzorg.

Lees deze caseCheck alle cases

Woningcorporatie De Alliantie

De Alliantie heeft ‘hart voor wonen’  en besloot om de field service voor reparatie en inspectie van bijna 60.000 woningen te automatiseren. ORTEC & Sigmax hielp de woningcorporatie hierbij.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met