Woningcorporatie De Alliantie

Woningcorporatie De Alliantie

De Alliantie heeft ‘hart voor wonen’  en besloot om de field service voor reparatie en inspectie van bijna 60.000 woningen te automatiseren. ORTEC en Sigmax Field Service Solutions hielpen de woningcorporatie hierbij.

Hart voor wonen

Als één van de grootste woningcorporaties in Nederland ondervindt de Alliantie een sterke impact van de nieuwe regelgeving op haar missie om zorg te dragen voor voldoende betaalbare woningen. Hier staat zij niet alleen in. De gehele sociale woningbouwsector staat onder druk van deze ontwikkelingen.

De Alliantie heeft ‘hart voor wonen’ en maakt zich met optimalisatie en reorganisatie sterk om de zorg voor beschikbare en betaalbare woningen te kunnen handhaven. Vanuit deze achtergrond is optimalisering van de field service voor reparatie en inspectie van bijna 60.000 woningen essentieel. Daarom koos de Alliantie voor Connect van ORTEC en Sigmax Field Service Solutions om aan de gestelde doelen te beantwoorden.

Efficient werken en kosten besparen

De planningssoftware van Connect ondersteunt de planafdeling van de Alliantie met het efficiënt, real-time en klantgericht plannen van 75.000 klantbezoeken op jaarbasis. Hierbij integreert het plansysteem met andere computersystemen van de Alliantie.

Automatische datumopties

Dagelijks komen er ruim 1.000 servicecalls binnen op het klantencontactcentrum van de Alliantie. Wanda van Lingen, Teamleider dagelijks onderhoud bij de Alliantie, licht toe: “Onze medewerkers stellen huurders een aantal vragen die zij verwerken in het systeem. Op basis van de capaciteit, berekent Connect in een paar seconden een aantal dataopties waarop de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. De huurder kunnen we hierdoor gelijk een bevestiging van zijn afspraak geven.”

Real-time inzicht op locatie

De afspraak wordt vervolgens real-time doorgezet naar de planning van de vakmannen. Op een tablet zien zij alle details van de afspraak in en kunnen hiermee gelijk aan de slag. Wanneer ze klaar zijn met een reparatie, sluiten ze de opdracht af op de tablet. “Omdat dit direct zichtbaar is voor onze planafdeling hebben we dus een goed livebeeld van wat onze mensen buiten doen, vertelt Wanda van Lingen. “Dankzij de nieuwe software kunnen onze 40 vaklieden dagelijks meerdere opdrachten uitvoeren waardoor we meer huurders kunnen helpen. Ook zetten we nu minder werk uit naar onderaannemers. Op termijn willen we een optie inregelen waarmee huurders zelfstandig hun reparatieverzoeken kunnen inplannen via onze website. We verwachten dat medewerkers van het klantcontactcentrum hiermee meer tijd overhouden voor het beantwoorden van overige klantvragen.”

Meer over Connect 

Ontdek Connect

Weten wat Sigmax voor uw organisatie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie bij ons aan.

  U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

  Waarom kiezen voor Sigmax

  25

  Jaar ervaring

  3

  Business units

  4

  Landen actief

  360+

  Klanten

  2

  Offices

  79

  Software Developers

  150+

  Sigmax Professionals

  100%

  Empowering Professionals Everywhere

  Ontdek Sigmax
  Sigmax praktijkcases

  Carglass

  Vanuit 59 vestigingen en een mobiele service zorgen de servicemonteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Gemeente Zaanstad

  In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Maas International

  Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Saval

  Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

  Lees deze caseCheck alle cases
  Sigmax empowers professionals samen met