News

Handhaving Noodverordening coronavirus

Actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) en de invloed van het virus op dagelijkse werkzaamheden, waaronder het gebruik van CityControl. Sigmax Law Enforcement staat voor “het coördineren en handhaven van een veilige en leefbare stad”. Vanuit deze missie ondersteunen wij de wereldwijde, gezamenlijke aanpak om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Handhaven WPG voor COVID-19 met CityControl

Op 1 december 2020 traden in werking de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 waarmee de Wet publieke gezondheid werd aangevuld (WPG), het Tijdelijk besluit veilige afstand en de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 (MR).

De regionale noodverordeningen traden op datzelfde moment buiten werking.
Vanaf 1 december 2020 kan dus uitsluitend verbaliseerd worden voor de overtredingen van de WPG. Het Openbaar Ministerie heeft de Feitgecodeerd handhaven maatregelen covid-19 gedeeld.

Ondersteuning * feitcode D526

CityControl ondersteunt de BOA’s bij het opmaken van een mini-PV bij overtreding van de Wet publieke gezondheid (WPG). Dit doen we met de volgende feitcodes E214, E216 en E218. Deze feitcodes zijn standaard beschikbaar in CityControl. Zoals u gewend bent gaan ook deze (zaken) automatisch mee in de export naar het CJIB.

Handleiding Reden van Wetenschap & Standaard teksten

Wanneer u nu de feitcodes middels de combibon gebruikt krijgt u vervolgens de optie om een open ‘tekst’ veld in te vullen. Wilt u hier uw eigen standaard teksten invoeren? Vraag deze via het formulier gratis aan.

Vraag hier de handleiding gratis aan


    Uw gegevens

    Sigmax empowers professionals samen met