RET_Trams_Conduent_OV
News

RET kiest voor Sigmax OV-software in grootschalig project

Validatorsoftware van Sigmax stuurt 1700 nieuwe Conduent betaalsystemen in bussen en trams aan.

RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, breidt het bestaande partnership met Sigmax uit door ingebruikname van 1700 nieuw te leveren chipkaartterminals. Deze van partner Conduent afkomstige ‘validators’, waarbij de reiziger via een scanner reisrecht verkrijgt, zijn voorzien van Sigmax OV-software.

Nextgen OV-betaalsysteem
Na plaatsing van deze nieuwe terminals kan RET meer betaalmethoden verwerken. Naast de bekende OV-chipkaart kunnen reizigers straks ook gebruikmaken van betaalpassen, barcodes of de smartphone (via NFC).  “Deze nieuwe generatie betaaltechnologie betekent een verbetering van onze infrastructuur”, aldus Jolanda van Barneveld, manager OV-chipkaart bij de RET in een maandag verschenen persbericht. “Hierdoor kunnen we onze klanten over de hele stad Rotterdam een betere, naadloze ervaring aanbieden.”

Een nieuw proces voor afhandeling maakt dat het specifieke betaalmiddel voor de validatie niet langer invloed heeft op de verwerking ervan. Dit resulteert in snellere afhandeling en een uniforme gebruikservaring. De terminal werkt onafhankelijk van andere systemen in een bus of tram en is ook functioneel bij uitval van het communicatienetwerk.

Via een Sigmax dashboard voor monitor en beheer is de actuele status van de 1700 terminals voor RET op afstand inzichtelijk. Ook kunnen beheerders met deze tool op afstand updates en andere configuratiewijzigingen aanbrengen.

Installatie eind 2019
De nieuwe terminals worden in het derde kwartaal van 2019 getest. Vervolgens worden de terminals na enkele weken geplaatst in de bussen en trams van RET. Sigmax levert RET al sinds 2009 door Trans Link Systems gecertificeerde betaalsystemen. Conduent Transportation is een toonaangevende leverancier van diensten m.b.t. het openbaar vervoer en mobiliteit, inclusief elektronische tolheffing, parkeerbeheer en geavanceerde transit- en veiligheidssystemen – die geautomatiseerde en op analyses gebaseerde en gepersonaliseerde diensten aan overheidsinstanties en aanverwante gebruikers aanbiedt. Het bedrijf ondersteunt passagiers al meer dan 40 jaar en is actief in 27 landen.

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax empowers professionals samen met