Blog

Digitaliseer uw buitendienst voor een hogere klanttevredenheid

Voor serviceorganisaties is het creëren van een optimale klantrelatie belangrijker dan ooit. De markt wordt steeds competitiever terwijl de verwachtingen van de klant steeds hoger worden. Om klanten te behouden is het van groot belang om een optimale servicekwaliteit te bieden die zowel effectief als responsief is. Maar hoe bereikt u een optimale servicekwaliteit en welke stappen moet uw organisatie hiervoor zetten?

Communiceer een klein tijdvak

Om teleurstelling voor uw klant te voorkomen is frequent communiceren een must. Uw klanten zijn druk en willen weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast wilt u voorkomen dat uw servicemonteurs de geplande werkzaamheden niet uit kunnen voeren omdat een klant niet thuis is.

Communiceer daarom een zo specifiek mogelijk tijdvak zodat de klant niet de gehele dag vrij hoeft te houden. Laat uw monteur gebruik maken van software waarbij hij voorafgaand aan een bezoek een sms-, e-mail of WhatsApp bericht aan uw klant kan sturen. Hierdoor weet uw klant precies op welk tijdstip de monteur arriveert. Naast een hogere klanttevredenheid, resulteert het actief informeren in een lager niet-thuis-percentage.

Vereenvoudig het maken van afspraken

Klanten verwachten dat zij snel en eenvoudig een afspraak in kunnen plannen. Wanneer u deze ervaring niet kunt bieden, dan kunt u er zeker van zijn dat een concurrent hier wél alles aan doet. Zorg ervoor dat u makkelijk en snel te bereiken bent en bied een flexibel schema aan voor het maken van een afspraak. Bereikbaar zijn via verschillende kanalen is hiervoor noodzakelijk.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de geplande werkzaamheden tijdens het eerste bezoek af te ronden. Een vervolgafspraak is dan ook niet te vermijden. U, maar ook uw klant, kan het snelst schakelen wanneer deze afspraak, direct, ter plaatse, wordt ingepland. Met de juiste software heeft de monteur direct inzicht in de planning en kan de klant zelf een nieuwe datum kiezen en inplannen.

Verhoog de first-time-fix

Het niet in één keer oplossen van een probleem is een voorname bron van frustraties bij klanten. Daarnaast is het een onnodige kostenpost voor serviceorganisaties. Om dit te voorkomen is het gebruik van een intelligente planningstool essentieel. Hiermee zorgt u ervoor dat een medewerker met de juiste skills én met het juiste materiaal naar een klus gestuurd wordt.

Heeft de monteur een onderdeel niet bij zich? Met slimme mobiele software kan hij de voorraad van collega’s in de buurt controleren en zo toch nog die reparatie in één keer uitvoeren.

Meet uw klanttevredenheid

Klanttevredenheid is een zeer belangrijke pijler bij iedere serviceorganisatie. Daarom is het essentieel om uw klanttevredenheid en processen te evalueren. Dit kunt u doen door klanten automatisch een vragenlijst toe te sturen om feedback te verzamelen. Zorg dat al deze informatie op één plek verzameld wordt door uw field servicesoftware en zorg voor een goede analyse.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Sigmax Field Service Solutions?

   

  Sigmax praktijkcases

  Carglass

  Vanuit 59 vestigingen en een mobiele service zorgen de servicemonteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Geas, Kemkens en Energiewacht Groep

  Geas Energiewacht, Kemkens en Energiewacht Groep zetten de volgende stap in buitendienst-automatisering en het mobiele werken met Connect van Sigmax. Hiermee zijn de serviceorganisaties klaar om beter in te spelen op de veranderende klantbehoeften en de bijbehorende werkzaamheden van de monteurs.

  Lees deze caseCheck alle cases

  Maas International

  Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

  Lees deze caseCheck alle cases