ISO 27001
News

Hernieuwde ISO 27001 certificering voor drie jaar

Sigmax ICT en de Sigmax holding weten zich verzekerd van het objectieve bewijs dat de processen rond informatiebeveiliging op orde zijn.

Na het behalen van het ISO/IEC 27001 certificaat in 2016, zijn Sigmax ICT en de Sigmax holding door BSI onlangs beloond met een hercertificering voor drie jaar. ISO/IEC 27001 beschrijft hoe informatiebeveiliging procesmatig dient te worden ingericht, door middel van inzet van de juiste ICT-middelen, standaardprocedures en bedrijfsrichtlijnen.

Safety-first

Sigmax is voor vele bedrijven en overheden de vertrouwde partner in het veilig opslaan en verwerken van gegevens en data. ISO/IEC 27001 certificering laat zien dat management en directie het belang van informatiebeveiliging onderschrijven en dat medewerkers op een bewuste en verantwoorde manier met gegevens omgaan.  Op verzoek van Sigmax hebben auditors van BSI eind 2018 op verschillende afdelingen uitgebreid onderzoek verricht. De auditor schrijft in haar rapport dat het management een belangrijke bijdrage levert in awareness, security en kwaliteit van de dienstverlening van Sigmax.

“De gegevens van onze klanten en de bescherming van privacy geniet voor Sigmax de hoogste prioriteit”, zegt Robbie Mulders, Business Unit Manager bij Sigmax ICT Specialisten. “We zijn enorm trots dat we tegenover een onafhankelijke auditor opnieuw hebben aangetoond te beschikken over een krachtige securityketen. We werken op meerdere niveaus met strakke procedures en ‘awareness’ onder medewerkers is groot. Enkele jaren terug zijn we met ISO 27001 gestart omdat we overtuigd zijn van het belang ervan voor onszelf en onze klanten. ISO 27001 is voor klanten een belangrijke voorwaarde om een partnership aan te gaan of een bestaande samenwerking te intensiveren.”

Bij Sigmax vinden ook jaarlijks een ISAE3402-audit (type II) plaats om zowel intern als extern aantoonbaar te maken dat de (service)organisatie voldoet aan de eisen op vlak van risicomanagement en interne beheersing.

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 59 vestigingen en een mobiele service zorgen de servicemonteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met