Sigmax20 header
News

Sigmax 20: vragen om wijzer van te worden

Van alle kanten worden we bekogeld met vernieuwing en innovatie. Maar welke vernieuwing is daadwerkelijk nuttig? En hoe pas je dat toe in het werkveld? Met The Game of Innovation wist Sigmax tijdens haar jubileumevent vragen van nu te koppelen aan praktische inzichten en zakelijke adviezen.

Met het energieke duo Tony Bosma en Richard de Hoop afwisselend en samen op het podium, kent het programma van The Game of Innovation een dynamische ouverture. De trendwatcher zoekt actief de combinatie met de expert in het toevoegen van passie aan anders vastgeroeste processen binnen bedrijven.  Dat leidt tot een mix van feiten, anekdotes, slides en filmpjes waarin de opkomst van diverse technologische ontwikkelingen geduid. Afgewisseld met deels muzikale bijdragen vertaalt De Hoop ervaringen op de werkvloer naar positivisme.

Oppepper met een mega-upgrade

Eenmaal gestart en opgewarmd, worden gasten – vandaag gamechangers en –players – op eventlocatie DeFabrique meegenomen in zeer diverse sessies. Wat zijn de veranderingen die IoT, Big Data en Kunstmatige Intelligentie nu merkbaar teweegbrengen? Eén van de sprekers in laatstgenoemde track is bijvoorbeeld auteur Christian Kromme, die zijn visie geeft op de toenemende invloed van AI. Hij laat zien op welke wijze slimme assistenten en algoritmen organisaties kunnen ondersteunen en als vanzelf gemeengoed worden. “We moeten toe naar een ander type intelligentie”, zegt hij. “Soft skills worden schaars en daarmee waardevoller. Deze vaardigheden kun je nooit automatiseren. Dat maakt dat organisaties niet sterker technologisch maar juist meer mens-gecentreerd gaan werken.”

Van ontwikkelingen in de maatschappij en de zakelijke wereld in brede context, zoomen de daarop volgende klantsessies verder in op wat technologie nu voor bedrijven betekent en welke handvatten jou als professional of manager worden aangereikt. Zo kijken Sigmax ICT Specialisten naar de veranderende werkplek en is bij Sigmax Handhaving de slimme stad gespreksonderwerp. Ook de sessies van SequriX en Field Services vinden aansluiting bij actuele vraagstukken.

Scheidsrechter en parkeerwacht slimmer dankzij camera’s

Hoe veranderen beleid en processen van gemeenten door invoering van een scanauto? Danny Makkelie, professioneel scheidsrechter en politieagent, intrigeert en inspireert door verbanden te leggen tussen de automatisering van parkeerhandhaving met de scanauto en de opkomst van technologie in het voetbal. Velen waren sceptisch over invoering van de videoscheidsrechter, vaak kortweg VAR genoemd. Makkelie ging als één van de eersten met de technologie aan de slag en laat met vele videobeelden zien wat een scheidsrechter of kijker ontgaat, maar wat een VAR-systeem probleemloos blootlegt. “We kunnen zelf niet alles zien. Camera’s ontgaat weinig. Als we willen dat handhaving eerlijker wordt en straffen meer uniform, dan kan techniek hier ons helpen”, aldus Makkelie.

Na een korte pauze blikt dagvoorzitter Merijn Doggen kort terug op het sprekersprogramma en de opgedane inzichten. Duidelijk wordt dat innovatie weliswaar ook nieuwe vragen oproept, maar door hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan ook echt helpt met kwesties die nu spelen of nog gaan spelen.

Eindbaas Rens vergt het uiterste

Vervolgens start de muziek en introduceert Rens Merkelbach op eigenzinnige wijze een heuse spelshow. Het publiek wordt hierbij ingedeeld in vier groepen en neemt het in teams tegen elkaar op. Na een wervelend bingospel waarin gezongen, gedanst, gerend en vooral ook nagedacht wordt, komt het einde van de dag in zicht. Op de vloer van de Innovation Zone blikken we terug op de dag en proosten we op 20 jaar Sigmax. Het onderdeel game over stellen we nog even uit.

Bekijk hier de foto’s

Sigmax expertises

Sigmax helpt professionals een stuk efficiënter en prettiger te werken. We ontwikkelen innovatieve software voor het openbaar vervoer, handhavingsorganisaties, gemeenten, field service organisaties en beveligingsbedrijven. Bekijk hier onze expertisegebieden.

Bekijk al onze oplossingen

Wat is uw doel?

Ontdek waarmee wij uw organisatie kunnen helpen. Of bekijk hier wat wij voor onze klanten realiseerden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wat we voor klanten realiseerden
Sigmax empowers professionals samen met