BrusselStraatSlimparkerenHeader
News

Toeristisch hart Brussel verwelkomt slimparkeren

Een nieuwe mobiliteitsoplossing maakt het voor automobilisten in het centrum van Brussel veel eenvoudiger een parkeerplek te bemachtigen. Met de slimme parkeerplaats kunnen toeristen en inwoners tot 30 minuten gratis blijven staan.

De parkeerinnovatie maakt gebruik van fysieke sensoren in de straat. Een nieuw ontwikkelde Sigmax applicatie voor Android attendeert de parkeercontroleur op een ‘overstay’ van de sensor. Oftewel, er gaat een signaal uit als een auto langer dan 30 minuten geparkeerd staat. De controleur krijgt vervolgens een Google Maps routebeschrijving naar de positie van de betreffende sensor. In CityControl, draaiend op hetzelfde toestel, worden de gegevens van de sensor opgehaald en kan direct een retributie worden uitgeschreven.

Positieve invloed op bereikbaarheid en milieu

Het doel van het stadsbestuur van Brussel is het vergroten van de bereikbaarheid van winkeliers. Zij verwachten dat de slimme parkeerplek een uitkomst is voor diegenen die snel een boodschap willen doen. Ook wordt de bereikbaarheid van winkels groter voor inwoners die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Momenteel zijn 9 parkeerplaatsen tot ‘Shop ’n Go’ vakken getransformeerd. De leefbaarheid van de stad wordt vergroot doordat minder auto’s al rijdend op zoek hoeven gaan naar een parkeerplek. In het project zijn naast Sigmax ook Be-Mobile en Nedap betrokken.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk hieronder de nieuwsuitzending van RTL TVI.

Sigmax empowers professionals samen met