Microsoft365updates
Blog

Boost digitaal werken met deze Microsoft 365 updates!

Onlangs heb ik vanuit het event Microsoft Ignite veel interessante updates meegekregen op het gebied van online werken. Ignite bewijst opnieuw dat de ontwikkelingen binnen ICT razendsnel gaan! De vraag is hoe je als organisatie, groot of klein en ongeacht in welke branche je actief bent, deze updates kunt gebruiken om te innoveren, wat maakt dat je voorsprong krijgt binnen een competitieve markt.

Wat betekenen de ontwikkelingen van Microsoft cloud oplossingen voor jou?

Betekenen de veranderingen die op ons afkomen dat we ineens compleet anders moeten gaan werken? In mijn optiek niet. Wel dat we kunnen innoveren: laagdrempelig, in kleine stappen. Of je nu verantwoordelijk bent voor beleidsmatige zaken, productontwikkeling of als teamleider opereert; vanuit alle perspectieven binnen een organisatie gaat de belangrijkste focus liggen op digitaal werken in een digitale organisatie.

Maar hoe gaan we hiermee om?

De razendsnelle ontwikkelingen in cloud technologie verbreden voor organisaties de mogelijkheden om digitaal te innoveren. Eén van de trends die mij vanuit Microsoft opvalt, is dat cloud tools steeds meer en toenemende hechtere integratie kennen. In Office 365 zien we bijvoorbeeld al dat alle data van één tool ook binnen alle andere tools van het Office 365 pakket terug te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de documenten in SharePoint, die binnen Microsoft Teams eveneens beschikbaar zijn.

Maar naast Office 365 zien we nu ook dat andere online oplossingen steeds meer integratie met elkaar kennen. Dankzij deze technologische vooruitgang kunnen we productiever werken, efficiënter samenwerken, en helpt dit ons makkelijker om te gaan met deze snel veranderende digitale wereld.

Hieronder zet ik even een paar nieuwe updates op een rijtje van de laatste ontwikkelingen van Microsoft cloud technologie. Deze heb ik vanuit het Microsoft event mogen horen en dit zijn de updates die in mijn optiek het meest bijdragen om productiever te werken.

Microsoft Teams

Microsoft breidt de kracht van Teams uit met nieuwe planningbeheertools. Hierdoor kun je als manager planningen maken en delen, en jij als medewerker eenvoudig verlof aanvragen, zien wie er nog meer werkt en van ploegendienst wisselen.

Daarnaast kun je binnenkort de bibliotheek van SharePoint integreren in Teams en is Yammer als tabblad in je teamkanaal toe te voegen.

SharePoint

Dat bestanden eenvoudig vanuit SharePoint of OneDrive gedeeld kunnen worden is niet nieuw. Veel mensen gebruiken de functies vaak. Maar we willen met al dat delen wel graag het overzicht en de controle houden wat we met wie delen. Een aantal nieuwe updates helpen ons hierbij. Zo kunnen we nu een notificatie krijgen wanneer een ontvanger de link van een gedeeld document geopend heeft. Of krijgen we een herinnering wanneer iemand de link van het gedeelde document binnen 7 dagen niet geopend heeft.

Daarnaast is het mogelijk een wachtwoord aan een document toe te voegen, zodat iemand maar eenmalig toegang heeft tot jouw gedeelde document.

Office

Microsoft timmert met PowerPoint behoorlijk aan de weg! In PowerPoint is sinds kort een extra functie beschikbaar die jou helpt bij het vormgeven van een presentatie. Met deze functie denkt PowerPoint met je mee qua look en feel, zodat je een te gekke presentatie hebt zonder zelf creatief te hoeven denken. Ook efficiënt samenwerken zie je niet alleen terug in tools als Microsoft Teams en SharePoint, maar eveneens in PowerPoint. Zo kun je iemand nu ook taggen. Diegene krijgt dan een notificatie en komt direct in het juiste gedeelte van de betreffende presentatie.

Integratie LinkedIn met Outlook en Office

Wanneer je je LinkedIn account connect met Office 365, kun je documenten delen met de mensen in je LinkedIn netwerk en ze mails sturen, direct vanuit Outlook. Dit brengt je externe professionele LinkedIn netwerk samen met je interne organisatienetwerk, zodat je niet het contact verliest met de mensen die je kunnen helpen.

Dossier: Blogs Office 365

Sigmax praktijkcases

Carglass

Vanuit 59 vestigingen en een mobiele service zorgen de servicemonteurs van Carglass dagelijks voor een vakkundige reparatie en vervanging van autoruiten. Om landelijk een snelle service aan klanten mogelijk te maken, digitaliseerde Carglass de serviceplanning en de werkbonnen met Connect.

Lees deze caseCheck alle cases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Maas International

Om ervoor te zorgen dat klanten dagelijks van hun kopje koffie kunnen genieten, stuurt Maas International BV een 800-tal monteurs en operators op weg om automaten te onderhouden, bij te vullen en waar nodig te repareren. Connect ondersteunt de monteurs en planners optimaal bij deze taak.

Lees deze caseCheck alle cases

Saval

Voorheen planden de monteurs van brandbeveiligingsspecialist Saval zelf hun route en hielden met de hand inspectierapporten bij. Nu gaat alles digitaal met de softwareoplossingen van ORTEC & Sigmax Field Service Solutions.

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met