Het ‘Internet of Things’ is een trend waarin apparaten en objecten uitgerust worden met sensoren en (draadloos) met elkaar via het internet verbonden zullen zijn. Enkele voorbeelden: een parkeerplaats die aangeven die beschikbaarheid doorgeeft, de slimme meters die helpt het energieverbruik omlaag te brengen en de zelfrijdende auto. Sigmax ontwikkelde eerder mee aan IoT-toepassingen als de slimme grondwatermeter en een platform voor spooronderhoud.

Verbeteren van kwaliteit van gebruik

Doelstelling van het EMBIPRO-project is producten binnen zorg, industrie en leisure slimmer te maken. Binnen de nieuwe samenwerking ontwikkelt Sigmax de cloudgebaseerde IoT-backend om zo fysieke belasting van objecten te verminderen, levensduur te vergroten en onderhouds- en servicekosten tot een minimum te reduceren. Ook dragen we zorg voor big data analyse(s) en ontsluiting van gebruikersdata zodat partners binnen het consortium hiermee processen en producten kunnen verbeteren.

Het project ontvangt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling subsidie. Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Gelderland en Overijssel en werkt aan structurele versterking van de economie. Oost-Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven omzet halen uit nieuwe producten.

Bijdrage vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie