Sigmax Solution BikeControl

BikeControl

Met BikeControl handhaaft u volledig digitaal op gevaarlijk en hinderlijke gestalde (brom)fietsen, te lang gestalde fietsen en fietswrakken: vanaf het inplannen van handhaafacties, het registreren van alle gelabelde fietsen, tot de logistieke en juridische afhandeling.

Vraag een gratis demo aan

Digitaal handhaven volgens APV

BikeControl ondersteunt handhavers bij het registreren en labelen van de verkeerd gestalde fietsen, op basis van de geldende APV. Een naadloze koppeling met de fietsdepotapplicatie zorgt voor een volledig gesloten keten waardoor fraude tot het verleden behoort.

Webbased backoffice voor planning

In het backoffice systeem maakt u handhaafacties en de planning aan. Geef eenvoudig aan waar verkeerd gestalde fietsen gelabeld moeten worden, waar nieuwe controles moeten worden uitgevoerd en waar fietsen moeten worden verwijderd. Alle ingeplande acties zijn direct zichtbaar op de smartphones van de handhavers.

Foto’s als extra bewijs

Bij het scannen van de labels op straat voegen handhavers naast de belangrijke kenmerken van de fiets eventueel ook ondersteunende foto’s toe. Deze worden direct gekoppeld aan het fietsdossier en doorgestuurd naar de Fietsdepotapplicatie. Het complete fietsdossier wordt digitaal aangemaakt op straat en digitaal aangevuld en afgehandeld in het fietsdepot: de gehele fietshandhaving is een gesloten keten.

Eén administratie: geen dubbele werkzaamheden

Met BikeControl is de administratie van alle gelabelde en verwijderde fietsen eenvoudig. De handhavers scannen alle gelabelde fietsen waarbij er automatisch gecontroleerd wordt op een geldende APV. Bij een overtreding toont het systeem de aanvullende informatievelden die essentieel zijn voor de verdere afhandeling in het fietsdepot. Registraties worden hierbij aangevuld en niet opnieuw ingevoerd. Dit voorkomt het maken van fouten en fraude.

Volledige registratie voor rapportagedoeleinden

Alle handhaafacties en registraties worden digitaal vastgelegd waardoor gerapporteerd kan worden op de inzet op de fietshandhaving en de resultaten daarvan. Door het gebruik van GPS plaatsbepaling zijn deze resultaten ook weer te geven op de kaart van gemeenten. Zo is direct inzichtelijk waar de meeste overtredingen zijn begaan.

Koppeling met fietsdepotapplicatie

BikeControl maakt voor iedere verwijderde fiets een digitaal dossier aan in de fietsdepotapplicatie van PerfectView. Hierin staan alle op straat geregistreerde fietskenmerken zoals kleur, merk,  type en framenummer. Kijk op www.perfectview.nl voor meer informatie.

Kies ook voor BikeControl

Wilt u weten wat BikeControl voor uw gemeente kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie bij ons op. We lichten u de mogelijkheden graag toe in een kennismakingsgesprek.

    U ontvangt binnen enkele werkdagen een reactie van ons

    Sigmax empowers professionals samen met