IGH

Met de module Informatie Gestuurd Handhaven (IGH) verzamel, deel en analyseer je informatie op een slimme manier.

Handhaaf waar het nodig is
✔ Monitoring van daadwerkelijke problemen
Rapporteer op uw speerpunten

  Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprekOfferte aanvragen

  Zicht op wat handhaving ziet en hoort

  Met de mogelijkheid om een waarneming vast te leggen zijn de handhavers in staat om ook andere zaken dan een naheffing parkeerbelasting of proces verbaal vast te leggen. Nu gaat waardevolle informatie verloren doordat deze niet direct vastgelegd wordt in een centrale administratie. Met CityControl leggen handhavers hun waarnemingen in drie klikken digitaal vast. De waarneming kan ingezet voor alle situaties die handhaver aantreft: van overlast hangjongeren, afvaldumping, vernieling tot fietsoverlast. Alles wordt direct vastgelegd in de backoffice zodat er een compleet overzicht is van alle uitgevoerde activiteiten en geregistreerde waarnemingen.

  Directe terugkoppeling op beleid

  Met de module Informatie Gestuurd Handhaven binnen CityControl wordt de gemeente in staat gesteld om haar handhaaf uitvoerprogramma te integreren in de handhaafapplicatie. In een zogenaamd HUP worden alle situaties waar de gemeente op wil handhaven beschreven. Deze situaties kunnen in CityControl worden geïmplementeerd, inclusief de handhaafstrategie die de gemeente heeft bepaald. Het situationeel handhaven vereenvoudigt niet alleen het handhaven op straat, maar zorgt ook voor concrete sturing op situaties en maakt rapportages inzichtelijker.

  Monitoring van Hotspots

  Met de hotspot functionaliteit geeft u aandachtsgebieden binnen uw gemeenten aan. Op deze manier creëert u op een eenvoudige manier inzicht in overlastgebieden. Vaak zijn de gebieden bekend waar veel interventies worden uitgeschreven. Echter, zegt het aantal interventies maar beperkt iets over de mate van overlast. Met de hotspot functionaliteit brengt u eenvoudig in kaart hoe vaak een situatie op orde is. Dit kunt u afzetten tegen het aantal interventies dat op die locatie is uitgeschreven. Zo ontstaat een realistisch beeld van de daadwerkelijke overlast.

  De volgende stap in digitale handhaving

  • Effectievere handhaving omdat de beschikbare uren gerichter ingezet kunnen worden;
  • Nauwkeuriger inzicht in de overlastgebieden (met onderbouwing van cijfers en informatie over het verloop van een situatie);
  • Efficiëntere uitvoering van werkzaamheden, vanwege tijdsbesparing met registreren;
  • Continue toetsing van het beleid en de mogelijkheid om dit indien nodig gedurende het jaar bijsturen.

  Bent u benieuwd hoe de module Informatie Gestuurd Handhaven specifiek binnen uw gemeente kan worden ingezet?

   Benieuwd wat Sigmax voor uw gemeente of organisatie kan betekenen? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Brochure ontvangenVrijblijvend adviesgesprekOfferte aanvragen