Sigmax Scanauto SCANaCAR
News

Gecertificeerde integratie van SCANaCAR met CityControl

Door samenwerking met technologie partners in de markt, zoals cameraleveranciers en scanautospecialisten, kan Sigmax gemeenten nog beter in staat stellen een veilige en leefbare stad te realiseren.

Na een aantal succesvolle integraties is SCANaCAR, de scanauto oplossing van Abstract Computing International (ACI), afgelopen december gecertificeerd door Sigmax. In lijn met de reeds bestaande samenwerking, gericht op gecoördineerde productontwikkeling en klantontzorging, is een volledige technische integratie van de SCANaCAR scanauto met het CityControl platform van Sigmax gerealiseerd.

“Wij geloven dat wij door een nauwe samenwerking met technologie partners in de markt, zoals cameraleveranciers en scanautospecialisten, onze klanten nog beter in staat stellen een veilige en leefbare stad te realiseren”, aldus Kristofer Tingdahl, Product Manager van Sigmax Law Enforcement.  “Digitale handhaving voorziet gemeenten van een extra set aan middelen die grote toegevoegde waarde biedt in combinatie met de traditionele ad-hoc controle. Dit verbreedt de mogelijkheden om het parkeerbeleid verder te optimaliseren.”

“Het nemen van de stap naar digitale handhaving door middel van digitale camera’s en scanauto’s is naar onze mening lange tijd onnodig complex gemaakt. Door verschillende omgevingen naast de bestaande handhaving omgeving te vereisen, werden zaken als inrichting, gebruik en onderhoud onnodig gecompliceerd en duur. Daarnaast was het opdoen van ervaring met deze nieuwe technologie vanuit een kostenoogpunt niet mogelijk.”

“Door de integratie van SCANaCAR en Sigmax, kunnen onze klanten met minimale inspanningen en kosten, plug-and-play aan het werk met de scanauto. Er wordt gebruik gemaakt van de reeds aanwezige CityControl functionaliteit zoals bestaande parkeerrechten databases, ingetekende parkeergebieden, blauwe zones, bestaande exports en het fiscaal handhaafregime. De implementatie- en operationele kosten worden op deze manier tot een minimum beperkt. Enkel het aansluiten van de SCANaCAR is nog vereist”, aldus Tingdahl.

“Wij geloven dat wij door een nauwe samenwerking met technologie partners in de markt, zoals cameraleveranciers en scanautospecialisten, onze klanten nog beter in staat stellen een veilige en leefbare stad te realiseren” – Kristofer Tingdahl

Allard Blom, CEO van ACI vult aan: “Dit is een hele mooie stap. Gemeenten kunnen op deze manier zorgeloos, onafhankelijk en flexibel werken met verschillende partijen. Daarnaast stelt het ons ook in staat ons verder te specialiseren en door te ontwikkelen op die vlakken waar wij de hoogste toegevoegde waarde voor de klant kunnen leveren. Naast parkeren is de volgende logische stap het digitaal handhaven op bijvoorbeeld Mulder-feiten. Een nauwe integratie met het CityControl platform van Sigmax biedt ook hiervoor een zeer hoge toegevoegde waarde in de gehele handhavingsketen.”

Sigmax praktijkcases

Gemeente Zaanstad

In Zaanstad kunnen bewoners en bedrijven sinds kort hun parkeerzaken vanuit huis regelen, online of telefonisch. Sigmax hielp de gemeente bij de overstap naar digitaal parkeren, en de handhaving daarop.

Lees deze caseCheck alle cases

Stad Leuven

“We weten nu precies: die specifieke fiets staat daar. Zouden we dit systeem niet hebben, dan zouden we in het depot fietsen met de hand nog steeds zelf moeten opzoeken. Het was een huzarenwerk om binnen een jungle van tweewielers een bepaalde fiets ertussenuit te halen.”

Koen Wouters, hoofdcommissaris Leuven

Lees deze caseCheck alle cases
Sigmax empowers professionals samen met