Carglass is al 40 jaar dé expert in ruitschade. De servicemonteurs repareren en vervangen dagelijks honderden autoruiten vanuit 59 vestigingen in Nederland. Om de servicemonteurs en klantadviseurs zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun werkzaamheden, werkt Carglass al ruim negen jaar met Sigmax’ field service oplossing Connect. Om de klantreis te verbeteren én het betaalproces efficiënter in te richten, breidt de marktleider in ruitreparaties de software nu uit met de ‘direct betalen’ module. Hiermee rekent de klant van Carglass voortaan contactloos af zonder externe pinapparatuur. Alles vanuit één mobiele applicatie: Sigmax Connect.
Verbruikte materialen, schadefoto’s of de handtekening van de klant: alles werd al geregistreerd in Sigmax Connect. Alleen het afrekenen ontbrak nog in de workflow. Carglass’ Process Improvement Manager Tim van Eldik vertelt: “In ieder filiaal stond een kassasysteem en een pinterminal waar een monteur afrekent met de klant. Ook onze servicebussen (mobiele units) waren voorzien van een losse pinterminal, zodat de klant direct bij een reparatie aan huis afrekent. De aanschaf van deze pinterminal is kostbaar en vereist veel onderhoud. Bovendien was de verwerking van betalingen niet efficiënt omdat dit plaatsvond in een los systeem. De monteur toetste zelf het af te rekenen bedrag in en ook de backoffice verrichte veel handmatige handelingen om de administratie rond te krijgen. Dit was foutgevoelig en tijdrovend.”
Om dit proces te verbeteren is de bestaande workflow uitgebreid met de ‘direct betalen’ module. Van Eldik: “De monteurs werken al jaren met Sigmax Connect en hoeven niet opnieuw aan een systeem te wennen. Met de toevoeging van de betaalmodule wordt het verschuldigde bedrag automatisch berekend op basis van verbruikte materialen en gewerkte uren. De servicemonteur hoeft dus niet meer handmatig het bedrag te berekenen en in te toetsen. Dit zorgt voor besparing van tijd én fouten. De klant rekent daarna direct af via het mobiele device van de servicemedewerker en zowel het kassasysteem als externe pinapparatuur is niet meer nodig. Voor zowel de klant en servicemedewerker als de backoffice levert dit een vereenvoudiging op van het betalingsverkeer. Alles kan nu via één apparaat.”
Tim vervolgt: “Naast efficiënter werken, verbeteren we ook de klantreis. Het retourpinnen, waarbij een klant direct via de betaalpas het bedrag retour pint, was niet mogelijk en een terugbetaling duurde gemiddeld twee weken. Dankzij de nieuwe manier van werken kunnen we het refund proces beter inrichten en ontvangt de klant straks sneller zijn of haar geld terug. Dat is natuurlijk gunstig voor de klanttevredenheid.”